Majoitus Inari - Kuukkeli Apartments Inari

Majoitu mukavasti uusissa Kuukkel Apartments Inari huoneistossa, Inarin kylän keskustassa ja vain kävelymatkan päässä Inarijärvestä.

Majoitus Inarissa – Kuukkeli Apartments Inari

Kuukkeli Apartments Inarissa on kolme uutta ja mukavaa huoneistoa, joissa on yhteensä 12 vuodepaikkaa. Huoneistot sijaitsevat punaisessa tiilitalossa Inarin kylän keskustassa ja lähellä sen palveluita.

Majoituskohde on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kuuluisasta Inarinjärvestä.

Kuukkeli Apartments Inari on omatoiminen majoituskohde, eikä paikanpäällä ole vastaanottoa tai henkilöstöä. Majoituskohteesta on muutaman minuutin kävelymatkan päässä kuuluisa Inarinjärvi.

Inari – saamelaiskulttuurin keskus

Inarin kylä on voimakkaasti sidoksissa saamelaiseen kulttuuriin ja elämään. Inarissa sijaitsee muun muassa Saamelaiskirkko, Saamelaismuseo-Luontokeskus Siida ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, joka on Suomen saamelaisten parlamenttitalo sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä.
Inarissa sijaitsevat Saamelaisalueen koulutuskeskus Sogsakk on Suomen valtion ylläpitämä toisen asteen oppilaitos, jolla on keskeinen asema saamelaisalueen ja -kulttuurin edistämisessä sekä arktisessa osaamisessa.

Inari – vai Inari?

Matkailija saattaa hämmentyä Inarista puhuttaessa. Inarin kunta on pinta-alaltaan Suomen suurin ja Saariselkäkin sijaitsee Inarin kunnan alueella. Inarin kunnan hallintokeskus sijaitsee Ivalossa.

Kuitenkin varsinainen Inarin kylä sijaitsee Ivalosta noin 40 kilometriä pohjoiseen ja Inarin kylä on Suomen saamelaiskulttuurin keskus.

Vaikka Suomi on kaksikielinen maa, niin täällä pohjoisen kunnan alueella käytetään suomenkielen rinnalla virallisesti kolmea eri saamenkieltä; pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Inarilaisista (tässä tarkoitetaan kuntalaisia) vajaa kolmannes on saamelaisia.